Masné výrobky trvanlivé

Lovecký salám

Trvanlivý masný výrobek tepelně neopracovaný. Velice oblíbený trvanlivý masný výrobek, který je typický svým hranatým tvarem a specifickou chutí.

Hlavní surovina je kvalitní hovězí a vepřové maso. Chuť je velice zřetelná po kouři a použitém koření. Převažuje chuť černého pepře a hřebíčku, což výrobku dodává velice osobitou chuť. Výrobek je během svého zpracování zformován a zauzován studeným kouřem. Po snížení požadovaných hmotnostních ztrát je uvolněn ke spotřebě. Zrání výrobku je odhadováno cca na 16 - 18 dní v klimatizovaných prostorách.

Kořenící směs: Lovecký salám kombi
Dávkování: 10 g na 1 kg výrobku

Vysočina

Trvanlivý masný výrobek tepelně opracovaný. Tento výrobek je považován za krále trvanlivých salámů tepelně opracovaných a je velice oblíben mezi spotřebiteli, často se používá jako tzv. salám na dovolenou, vzhledem ke své stabilitě a trvanlivosti.

Hlavní surovinová skladba spočívá v kombinaci kvalitního vepřového a hovězího masa a vepřového sádla.Tato surovina musí být řádně vymražena, aby došlo k vypracování požadovaného zrna výrobku na 1 až 2 mm.Chuť výrobku je velice závislá na řádném vyuzení a následném vyzrání. K okořenění se používá pouze černý pepř jehož kvalita je nesmírně důležitá.

Výrobky jsou tepelně opracovány pomocí kouře a varu. Pak jsou zanechány v klimatizovaných prostorách cca 12 dnů, kde musí dojít k požadovaným hmotnostním ztrátám.

Poté jsou předány ke spotřebě. Chuť správně vyzrálého zboží musí být po kouři a lehce palčivá po použitém pepři.Výrobek musí mít pevnou konzistenci a nákroj musí mít zřetelné zrno po použité surovině. Okraj výrobku musí být lehce zaschlý a barva nákroje stejnorodá, nákroj nesmí uvolňovat tuk.

Kořenící směs: Vysočina kombi
Dávkování: 10 g na 1 kg výrobku

Turistický salám

Trvanlivý masný výrobek tepelně opracovaný. Patří stejně jako vysočina mezi velice vyhledávané masné výrobky. Surovinová skladba závisí na kvalitním hovězím a vepřovém mase. Tyto složky jsou smíchány a rozzrněny na zrno o průměru 6 mm. Kořenění výrobku spočívá v kombinaci černého pepře, česneku a koriandru.Výrobek je zauzen a tepelně opracován varem, poté je zanechán v klimatizovaných prostorách pro své uzrání, během kterého je ještě zauzován studeným kouřem. Proces zrání trvá 15 - 18 dnů, kdy odchází přebytečná voda a tím se prodlužuje celková trvanlivost výrobku. Konzistence musí být pevná, nákroj lesklý, stejnorodě vybarven a olemován zaschlým okrajem. Výrobek by neměl po svém nakrojení uvolňovat tuk. Zrno výrobku musí být zřetelné.

Kořenící směs: Turistický salám kombi
Dávkování: 9,5 g na 1 kg výrobku

Představení firmy

ALFA-FOOD s.r.o. is a company that has enjoyed a stable position in the market for ten years now. The company does business domestically and has lately moved into the foreign market.

The company specializes in the design, development, and presentation of additives, mixtures of additives, spices and seasonings for the meat industry and the subsequent production, distribution and sale of additives, mixtures of additives, spices and seasonings. The design, development and subsequent presentation involve employees with professional qualifications and years of experience in the industry, because the company prides itself on expertise, knowledge, experience and technological service.

Production is done on a customized basis, which enables a flexible response to the individual requirements of each customer. The individual approach given to each customer makes it possible to create special, unique and exclusively supplied products, ensuring the uniqueness and specificity of the final products of our business partners.